Inschrijven

Privaat deel

Inschrijven

Privaat deel

De raad van bestuur

van AEDBF/EVBFR-Belgium is samengesteld uit volgende personen

Voorzitter Inez De Meuleneeree
Secretaris-Generaal Anne Sophie Pijcke
Penningmeester Wilfried Kupers
Bestuurders André-Pierre André-Dumont Catherine Houssa
Veerle Colaert Merel Rosiers
Benoît Feron Sabrina Zegers
Benoît Frin

Voorzitter

0

Inez De Meuleneere

Inez is licenciaat in de rechten van de Vrije Universiteit Brussel, in het fiscaal recht aan de Université Libre de Bruxelles en het vennootschappenrecht aan de Katholieke Universiteit Brussel. Vanaf 1988 werkte zij als juridisch adviseur op het juridisch departement van de toenmalige Generale Bank. In 2004 stapte ze over naar Compliance, aanvankelijk in de Anti-Money Laundering-Unit en vervolgens in de Retail & Private Banking en Wealth Management business in BNP Paribas Fortis. Sinds september 2014 is zij aan de slag bij Allen & Overy als knowledge manager gespecialiseerd in Banking & Finance en Capital Markets.

Ze is lid van de Raad van Bestuur van EVBFR-Belgium sinds juni 2011 en was secretaris-generaal tussen 2013 en 2017 en is Voorzitter sinds juni 2017. Sinds januari 2018 is ze ook bestuurder van de Europese moederorganisatie AEDBF.

Secretaris-Generaal

Anne-Sophie Pijcke

Anne Sophie Pijcke

Catholique de Louvain en licenciaat in het fiscaal recht aan de  Université Libre de Bruxelles. Tot eind 2016 was zij juridisch directeur van het departement Legal & Regulation en secretaris-generaal bij Euronext Brussels. Zij is thans nog Special Advisor van de Brusselse Beurs. Daarnaast is zij lid geweest van het Instituut voor Bedrijfsjuristen waar ze ook plaatsvervangend lid was van de Tuchtcommissie.  Ze is actief in de sector van het financieel en beursrecht en corporate governance. Zij oefent bestuursmandaten uit en is secretaris generaal bij beursgenoteerde of familiale Belgische ondernemingen.

Ze is sinds 2003 bestuurder van de EVBFR-Belgium en sinds juni 2017 secretaris-generaal. Sinds februari 2015 is zij tevens bestuurder van de Europese moederorganisatie AEDBF.

Penningmeester

Wilfried Kupers

Wilfried Kupers

Wilfried behaalde in 1985 het diploma van licentiaat in de rechten aan de KULeuven en is gespecialiseerd in het financieel en vennootschapsrecht. Hij bekleedde voornamelijk functies binnen de juridische dienst van KBC Bank en KBC Groep (en haar juridische voorgangers) en was er van 2002 tot 2014 Group general counsel. Thans is hij er Juridisch directeur-specialist.

Hij is bestuurder van EVBFR-Belgium sedert juni 2015 en penningmeester sinds oktober 2017.

Bestuurders

André-Pierre André-Dumont

André-Pierre André-Dumont

André-Pierre is sinds 1994 advocaat bij de balie van Brussel en sinds 1997 gastlector aan de Université Catholique de Louvain waar hij bankrecht doceert. Hij behaalde zijn diploma in de rechten en het notariaat aan de Université Catholique de Louvain.

Hij is sinds 2007 bestuurder van EVBFR-Belgium.

Veerle Colaert

Veerle Colaert

Veerle is hoofddocent financieel recht aan de KU Leuven en co-directeur van het Jan Ronse Instituut voor Vennootschaps- en Financieel Recht. Zij doceert naast een basiscursus in het ondernemingsrecht onder meer de vakken European Financial Regulation en European Banking and Investment Services Law. Zij organiseert tevens vier maal per jaar de “Clinics Financial Law” en is optiecoördinator van de optie “European Business Law” in het Leuvense LL.M programma.

Sinds 1 juli 2016 is zij lid van de ESMA Securities and Markets Stakeholders Group en sinds 1 oktober 2016 lid van de Sanctiecommissie van de FSMA. Zij zetelt tevens in de redactie van het TRV-RPS.

Sinds december 2016 maakt Veerle deel uit van de Raad van Bestuur van EVBFR-Belgium.

Benoît FRIN

Benoît Frin

Benoît heeft een diploma rechten van de UCL en een master in fiscaal management van de Solvay Business School (ULB).  Hij begon zijn carrière bij PriceWaterhouseCoopers binnen de Tax afdeling. Daarna had hij verschillende managementfuncties binnen de groep BNP Paribas in Luxemburg en in België, waaronder binnen de juridische afdeling van BNP Paribas Fortis.  Benoît is sinds 2011 Director Estate Planning & Lending en lid van het directiecomité van BNP Paribas Fortis Private Banking & Wealth Management.

Benoît is sinds december 2017 bestuurder van EVBFR-Belgium.

Benoit Feron

Benoît Feron

Benoît is advocaat-vennoot bij het advocatenkantoor Laga te Brussel. Na zijn diploma licenciaat in de rechten behaalde hij vervolgens een diploma van de derde cyclus in het Europees recht aan de Universiteit van Gent, een LL.M. aan Duke University, VS en een maîtrise en gestion fiscale aan de Solvay Business School (ULB).  Hij is gespecialiseerd in financieel recht en vennootschapsrecht. Hij is eveneens wetenschappelijk medewerker bij CRIDES-Jean Renauld en chairman van het subcommittee “Clearing and Settlement” van het Banking Law Committee van de International Bar Association.  Hij spreekt ook regelmatig tijdens colloquia over financieel recht en vennootschapsrecht en is auteur van talrijke publicaties.

Hij is bestuurder van EVBFR-Belgium sinds 1994 en was voorzitter van de EVBFR-Belgium tussen 2009 en 2013.

Catherine Houssa

Catherine Houssa

Catherine is  Partner bij advocatenkantoor Simont Braun te Brussel. Zij behaalde haar rechten diploma aan de UCL en is gespecialiseerd in bank- en financieel recht. Ze heeft vele publicaties op haar naam staan, in het bijzonder op gebied van regelgeving aangaande nieuwe technologieën. Catherine was tussen 2005 en 2013 secretaris-generaal en tussen 2013 en juni 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van de EVBFR-België. Sinds januari 2018 is zij voorzitter van de EVBFR-Europa.

merel

Merel Rosiers

Merel is werkzaam bij de dienst Enforcement (Auditoraat) van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Ze heeft een licentiaatsdiploma rechten (Universiteit Gent) en een masterdiploma in het Economisch Recht (DES Droit Economique, Université Libre de Bruxelles). Ze was eerder aan de slag als advocaat aan de balie van Brussel (Eubelius), waar zij zich vooral toelegde op geschillenbeslechting en procesvoering.

Merel is bestuurder van EVBFR-Belgium sinds 2016.

Sabrina Zegers

Sabrina Zegers

Sabrina werkt op de juridische dienst van de Nationale Bank van België (NBB). Zij was eerder advocaat bij de Brusselse Balie van 2001 tot 2009. Zij heeft een diploma rechten (VUB 2000) en een masterdiploma in het verzekeringsrecht (DES en droit et économie des assurances, ULB 2001) op zak.

Sabrina is bestuurder van EVBFR-Belgium sinds 2016.

Top